Magnezyum ve Sağlık
MAGNEZYUM NE İŞE YARAR?
Rahatlamaya.
Evet, çağımızda çok önemli bir işe yarar: Magnezyum tek kelimeyle rahatlama mineralidir. Kabızlık, kasılma, kramp, baş ağrısı, gerginlik gibi rahatsızlıklardan muzdaripseniz, magnezyum eksikliğiniz olma ihtimali yüksektir. ORTALAMA BİR İNSANIN EN FAZLA İHTİYAÇ DUYDUĞU MİNERAL MAGNEZYUMDUR.
VÜCUTTA NEDEN EKSİLİR?
Aşırı alkol, rafine tuz, kafein ve kolada bulunan fosforik asit, çok fazla terlemek, uzun süreli ve yoğun stres, kronik ishal, ağır menstrual kanama, idrar söktürücü ilaçlar, antibiyotikler ve diğer ilaçlar, vücuttaki magnezyum seviyelerini düşürür.
MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLANAN RAHATSIZLIKLARIN BELİRTİLERİ NELERDİR?
Asabiyet, kalp çarpıntısı veya çarpıntı hissi, sık baş ağrısı, migren, yutkunmada güçlük, kas seğirmesi, ayak ve ellerde kramp, huzursuz bacak sendromu, aşırı stres, depresyon, reflü, uyku uyuyamama, yorgunluk, kabız, astım.
MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ İLE İLİŞKİLENDİRİLEN HASTALIKLARDAN BAZILARI NELERDİR?
Osteoporoz, kabızlık, insülin direnci, diyabet, böbrek taşı.
MAGNEZYUM ORANI EN YÜKSEK BESİNLER HANGİLERİDİR?
Buğday kepeği, buğday tohumu, arpa, Kaju fıstığı, fındık, badem (saydığımız kuruyemişlerin hepsi çiğ olmalı), avokado, bezelye,
karideste yüksek değerlerde bulunur.
GÜNLÜK İHTİYAÇ NEDİR?
Tüketilmesi önerilen magnezyum miktarı 300 mg dır. Fakat çoğumuz 200 mg tüketiyoruz.
Magnezyum eksikliği olan insanların günde 400 ila 1000 mg alması gerekir. Eksikliğin en iyi göstergeleri stres, kabızlık, uyku uyuyamama, sindirim güçlüğü, baş ağrısı, kas seğirmesidir.
Bu içerikte, Ultra Önlem kitabından da yararlandık.
ÇOK ÖNEMLİ NOT 1 Böbrek hastalığı veya ciddi kalp rahatsızlığı olan kişiler, magnezyumu sadece doktor kontrolünde almalıdır.
ÇOK ÖNEMLİ NOT 2 Magnezyum eksikliğine karar vermek için gerekli testleri yaptırmak ve doktor tavsiyesi ile kullanmak yine çok önemlidir zira herkesin kendi fiziksel sağlık durumuna göre değişebilir.